Bente Zeeman wint de Losserse  voorleeswedstrijd!

Bente Zeeman van basisschool Meester Snel uit Losser heeft de Losserse voorleeswedstrijd gewonnen. Bente zal binnenkort Losser vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2022!

De wedstrijd was deze keer online.  De deelnemers hadden allemaal een filmpje gemaakt. Iedere kandidaat las een fragment voor uit een zelfgekozen boek.  De jury heeft alle filmpjes beoordeeld. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door de jury gesproken.

Bente Zeeman las een fragment voor uit het boek: het mysterie van kamer 13 van Claudia Weber. De jury vond dat ze een duidelijk inleiding had, duidelijk sprak, contact maakte met het publiek en het spannend maakte. Bente zal één van de deelnemers zijn aan de regionale finale die op 11 maart wordt gehouden in de bibliotheek in Hengelo.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.