Samenwerking TCC en Bibliotheek

Samen werken aan leesplezier en daarmee aan de taalontwikkeling van leerlingen in het voortgezet onderwijs. Het Twents Carmel College en Fundament Losser – bibliotheek zetten hun handtekening onder een overeenkomst die hiervoor de basis vormt.

Dat de samenwerking nu op papier staat is een langgekoesterde wens van de Bibliotheek Losser.

‘Datgene wat we met succes voor de allerjongsten via BoekStart en voor het primair onderwijs met de Bibliotheek op school al doen, kunnen we nu ook op het Twents Carmel college op structurele wijze vormgeven.’

De verdiepende samenwerking van het Twents Carmel College en  Bibliotheek Losser komt op een goed moment. De school is hard aan het werk om de basisvaardigheden van leerlingen te verbeteren.  “We zien het taalbegrip van onze jongeren afnemen en ze enthousiast maken om meer te lezen kan hierbij zeker helpen. We beseffen daarbij dat wij als voortgezet school dit niet alleen kunnen oplossen, maar dat we door deze samenwerking wel het verschil kunnen maken”, aldus Luciën de Bruin – adjunct directeur Twents Carmel college.

Schrijversbezoeken op locatie zijn een onderdeel van het programma en daar is afgelopen week al mee begonnen.  De eerstejaars kregen bezoek van Khalid Boudou, schrijver van onder andere Pizza maffia, Snel geld en Iedereen krijgt klappen.  Voor de derdejaars was er een lezing van Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus.