Sinds jaar en dag is Haico Muller, administratief medewerker bij Fundament betrokken bij de vakantiespelweek. Vol enthousiasme wordt er een week lang voor vermaak gezorgd voor grote groepen kinderen die niet op vakantie gaan. Daarnaast wordt er door een grote groep vrijwilligers door het jaar heen flink wat vergadert en voorbereid. Haico heeft het spelweekvirus doorgegeven aan zijn zoons.

Dennis Muller

Als kind vond ik het altijd erg leuk om mee te gaan met kamp. Wat ging er nu gebeuren en wat gaan we dit jaar weer doen. Van bijna 5 jaar tot dat ik te oud werd om als kind mee te mogen.

Een van de dingen die ik altijd minder leuk vond was dat de verhalen vaak niet spannend waren en dat elk jaar een beetje hetzelfde was. Het was nog steeds erg leuk om mee te mogen, maar naar mate je ouder werd begon het wat minder leuk te worden als thema’s qua activiteiten veel op elkaar lijken. De laatste jaren vond ik het leuker om met de kinderen van de jonge groepen mee te lopen en met hun fantasie mee te doen en zo mocht ik op mijn 14e groepsleiding worden bij de spelweek, nadat ik eerst nog een jaartje geholpen had in de keuken.

Als groepsleiding wou ik ervoor zorgen dat kinderen, ook van de oudere groepen een spannende week mee maakten waar ze aan het begin van het schooljaar nog over zouden praten.

Zo kwam het idee om een compleet nieuw thema te gaan doen; Crime Scene Investigation.

Een thema dat zo spannend zou worden dat het zelfs voor de oudste groepen zou gaan leven. Na een lange tijd hierover nagedacht te hebben was het dan eindelijk zo ver en zag ik hoe zelfs de oudste groepen meededen en het mysterie wilden oplossen. Trots op mijn eigen bedachte thema kijk ik nog steeds terug naar hoe het toen was en hoe we er nu voor zorgen dat we het elk jaar net zo leuk maken.

Ik ben dan ook erg benieuwd hoe mijn 17e jaar leiding dit jaar gaat zijn met een nieuw bedacht thema;

Het mysterie van het vervloekte Zaandhoes

Hopelijk vinden de kinderen de week net zo leuk als toen met Crime Scene Investigation.

Want uiteindelijk is dat de reden waarom ik het al zo lang doe; om een ontzettend mooie week te hebben met alle 100 kinderen en alle andere vrijwilligers

De overige familieleden uit de fam. Muller

Naast Dennis gingen ook Eric en Richard mee als kind naar de spelweek en ik, Haico, als medewerker van de Muchte, St. voor Soc. Cult. Werk en Basiseducatie, St. Cluster en nu St. Fundament.

Eric heeft een aantal jaren meegeholpen met speurtochten, vossenjacht in het dorp als post, met het opblazen van luchtbedden en het inrichten van de slaapplekken.

Richard draait nu al een kleine 5 jaar mee als groepsleiding en heeft het ook erg naar zijn zin. Daarvoor heeft hij net als Eric ook vaak geholpen met speurtochten, vossenjacht in het dorp als post, met het opblazen van luchtbedden en het inrichten van de slaapplekken.

Als laatste, en die mag zeker niet ontbreken, Willy Muller mijn vader en opa.  begonnen als groepsleiding in de jaren dat dar Dennis, Eric en Richard meegingen als kind. Daarna toen er een plekje vrij kwam in de keuken jarenlang heeft geholpen in de keuken. Ik noemde hem dan gewoon zoals altijd pa, de jongens noemden hem opa, er gingen ook nog nichtjes mee als kind en als groepsleiding en die noemden hem dan ook opa. Dat was grappig want dat snapte dan niemand meer. Na twee dagen kamp noemde dan iedereen hem OPA. Hij mee geweest tot hij midden zeventig was en daarna heeft hij nog een aantal jaren geholpen met het opblazen van luchtbedden en het inrichten van de slaapplekken.

 


QR code bij dit bericht: