Eind jaren zestig startte het buurthuiswerk in de Muchte. In de loop van de tijd ontstonden er allerlei nieuwe activiteiten.
In 1972 benaderde een groep enthousiaste dansers de Muchte om er een dansavond te kunnen starten. De groep zat op dansles bij Kolmschot, maar dat brandde af (Erve Leushuis). Er werd eerst nog gekeken naar Schorfhaar als locatie, om vervolgens met de mensen van de Muchte om tafel te gaan. Eenmaal in gesprek met de Muchte werd al snel een werkgroep gevormd; Dansclub Combi, later Disco Combi was geboren. De mensen van het eerste uur waren o.a. Gerard, Herman en Jos Hazenkamp, Ineke Eulderink, Jos Munsterman, Frans Hesselink, Harry ??, Guus en Jos Fiselier en dus Gerrie Munsterman.

Gerrie maakte het van begin tot het einde mee. Iedere zondagavond tussen 18.00 en 22.00 uur was er Combi. En dat werd al snel een begrip in Losser, en ook in de omliggende plaatsen. Combi was er voor tieners van 12-16 jaar. Het was in het begin gericht op stijldansen met af en toe een ander plaatje er tussendoor. In de loop van de jaren werden die disco- en rockplaatjes steeds vaker gedraaid en verdween het stijldansen zo langzamerhand.

Op topavonden waren er zo’n 250 bezoekers. Dan was niet alleen de zaal beneden maar ook boven geopend in het “oude deel” van de Muchte. Alfons de Ruyter draaide er een aantal jaren, later was hij ook dj bij Lossertje. Vanaf het begin was Albatros van Fleetwood Mac de eindtune. Als die plaat werd gedraaid gingen de lampen en aan en ging iedereen naar huis. Met de aanbouw van het nieuwe deel van de Muchte verhuisde Combi naar de nieuwe zaal.

Disco combi was een begrip in Losser. Heel wat tieners maakten er in een “veilige omgeving” kennis met het uitgaan. Er ontstonden romances soms voor het leven, zoals elders in de tentoonstelling te zien is.

In het begin stond Gerrie zelf ook achter de draaitafel, later deed hij vooral de algemene coördinatie en de inkoop van de muziek. Eind jaren tachtig werd het steeds rustiger bij Combi. De volledige collectie platen werd tijdens de brand in 1987 verwoest. Daardoor lag de activiteit ook een tijdje stil. De opkomst van de discotheek de Olifant in Overdinkel gaf de organisatie het laatste zetje om de activiteit definitief te stoppen.

Hieronder vind je de top 5 van muziek die Gerrie in zijn periode bij Combi draaide.

Klik in bovenstaand youtubeschermpje op dit icoontje om de hele playlist open te klappen

 


QR code bij dit bericht: