Voor de tentoonstelling “Wortels in de samenleving” gingen we in gesprek met Hala Bryk. Hala was betrokken bij de totstandkoming van, en later jarenlang actief in, het Trefpunt in Overdinkel. Ze was o.a. voorzitster van de projectcommissie, actief bij de vrouwengroep en leverde allerlei hand-en-spandiensten.
Na opening van het club en buurthuiswerk in Losser in 1968, is er een paar jaar later een groepje mensen die vinden dat er ook in Overdinkel wel wat georganiseerd moet gaan worden. Hans Roelink toenmalig coördinator in Losser heeft het een en ander aangekaart en in gang gezet.
In 1972/1973 heeft er een oprichtingsvergadering plaatsgevonden met medewerking van O3 (Overleg Orgaan Overdinkel) Hans Roelink, Peter Schoof. Mensen van het eerste uur waren Peter Schoof, Ludo Engelsman, Monique Veltink, Ton Pahlplatz. Daarnaast was er een grote groep vrijwilligers.
Er werd toen vooral gepraat om een clubhuis te creëren voor alle leeftijden. Peuterspeelzaal, woensdagmiddag knutselclub voor lagere schoolleeftijd en Disco Eagle voor jongeren tot 18 jaar op de zondagmiddag, Black Sheep voor 18 jaar en ouder waren de eerste activiteiten.
Voor de bejaarden werd een dansgroep opgericht. Deze heeft jaren bestaan onder leiding van Ans Derksen.
Er waren filmmiddagen voor de woensdagmiddagclub. Evenals jaarlijks een Sinterklaasmiddag.
Voor volwassenen waren er div. activiteiten. Filmclub, creatieve avonden, naailessen voor jong en oud. M.n. die naailessen waren een groot succes! Later werd ook het vrouwenwerk opgepakt. Ook dit waren zeer succesvolle ochtenden.
Na een aantal jaar was het gebouw te klein en werd er een noodgebouw geplaatst waar onder andere het peuterspeelzaalwerk kon plaatsvinden. Het noodgebouw werd geopend door burgemeester Peeters en zijn vrouw. Opening door de burgemeester die helemaal verbaasd was; “Vorige week heb ik de vergunning ondertekend en nu is er al een opening. Dat kan helemaal niet.” De oorzaak was dat de bouw al illegaal gestart was.
Joan Peddemors was een coördinator die goed lag bij de jongeren. Niet zo raar want alles kon en mocht. Zelfs een Autowrak in de grote zaal. Bij de volwassenen lag ze wat minder goed en ze heeft het niet zo lang volgehouden in het Overdinkelse.
Daarna kwamen Sippy Tichgelaar en Ankie Klein Gebbink.
Het Trefpunt stond bekend om zijn vrijwilligersfeesten. De meest legendarische vond plaats in het noodgebouw. Er werd tot in de late uren gefeest en op de terugweg was HM het fietspad kwijt
Het PMZW (Project Mensen Zonder Werk) was ook in Overdinkel, elke week moest je daar naar toe om een briefje in te vullen voor een uitkering. Project stond onder leiding van Joop Boerrigter
Beheerder in Overdinkel was Jacob Schepers en later kwam daar Bert Rohrink bij.