Medio februari voerde een van onze werkgroepleden een leuk gesprek met Jacob Schepers. Helaas is Jacob op woensdag 31 mei overleden. In overleg met zijn vrouw Dirkje plaatsen we toch een weergave van het gesprek. Want we blijven ons Jacob herinneren als een sociaal betrokken en aimabel man, die zich naast en na het werkzame leven ook inzette voor tal van verenigingen in Overdinkel.

Donderdag rond het middaguur op bezoek bij Jacob Schepers. Oud-beheerder van het Trefpunt in Overdinkel. (het oude en het nieuwe). Jacob was het gezicht van het Trefpunt, altijd aardig, stond voor iedereen klaar en probeerde het iedereen naar zijn zin te maken. Inmiddels is Jacob 90 jaar.
Een mooie transformatie van Jacob was die van Jacob naar Sinterklaas in een zaal vol met peuters. Hij stapte dan naar binnen als Jacob en had de sinterklaasspullen bij zich. De kinderen riepen dan allemaal goedemorgen Jacob. In het bijzijn van alle kinderen trok Jacob dan het Sinterklaaspak aan en als het dan helemaal klaar was riepen alle kinderen hallo Sinterklaas. Een van de kinderen vertelde dan thuis ook dat Jacob Sinterklaas was geworden. Dit was altijd een van de mooiste ochtenden.

In zijn jaren als beheerder heeft Jacob het nodige meegemaakt. In het oude Trefpunt naast Game. Een prachtig oud gebouw met heel veel charme vonden allerlei activiteiten plaats knutselclubs, soosmiddagen jongerensoos, discoachtige activiteiten, kleding maken, teken en schilderen, etc, etc. Jacob probeerde het altijd allemaal in goede banen te leiden.

Na een aantal jaren is er een noodgebouw naast het Trefpunt geplaatst omdat het niet allemaal meer paste. Hier is teven de peuterspeelzaal in gevestigd. Extra werk maar klagen dat deed Jacob niet.
Jacob heeft de brand meegemaakt in het Trefpunt. In een keer was alles weg, alleen het noodgebouw stond nog en de rest was verwoest. Via de gemeente kwam er een Directiekeet, die in eerste instantie werd ingericht als kantoor. Al snel bleek dat dit niet praktisch was en werd de keet in gebruik genomen als magazijn. Het kantoor verhuisde naar het magazijn in het noodgebouw.

Er kwam een plan voor een nieuwe accommodatie op de plek waar nu ’t Trefhuus staat. Voor een aantal activiteiten konden we uitwijken naar de gebouwen van voormalig Peuterspeelzaal Ot en Sien. Het uiteindelijke resultaat was een prachtig nieuw gebouw, geschikt voor alle activiteiten die er op dat moment moesten worden gehouden.
Toen Jacob de pensioengerechtigde leeftijd had ging hij genieten en is er opgepaste wijze afscheid van hem genomen.


QR code bij dit bericht: