Bron: Nieuwsbrief Fundament 2 juli 2021

Na ruim 40 jaar werkzaam te zijn geweest voor de Bibliotheek Losser en later Stichting Fundament, heeft Ans Dijkhuijs op 1 juli officieel afscheid genomen. Onder het genot van een hapje en een drankje bij Grand cafe Smit kijkt Ans met een dikke glimlach (en soms ook een traantje) terug op de afgelopen 44 jaar.

‘Terugkomend vanuit Nijmegen, ben ik 1 januari 1977 in dienst gekomen bij, toen nog, de Provinciale Bibliotheek Centrale Overijssel Oost. Ik werd 2 dagen per week gedetacheerd bij de bibliotheek in Overdinkel. Dat was toen nog een zelfstandige bibliotheek. Daarnaast zat ik twee dagen per week op de bibliobus en een dag op de provinciale centrale in Borne’, vertelt Ans.

Begin 2000 volgden de ontwikkelingen zich snel op. De provinciale bibliotheek centrales in Overijssel fuseerden en Ans werd benoemd als directeur van de Stichting Bibliotheek Losser. ‘Tot en met 2013 was ik directeur van de bibliotheek Losser. In 2014 vond de volgende grote fusering plaats. Samen met Tom van Veen werd ik benoemd tot de directie van Stichting Fundament. Bibliotheek, Muziek en Dans en welzijnswerk gingen vanaf dat moment samen verder. In 2018 heeft Tom afscheid genomen van de stichting en ben ik alleen verder gegaan als directeur/bestuurder van Fundament’, zegt Ans

Terugkijkend zijn er heel veel zaken waar Ans trots op is. ‘Er zijn zoveel ontwikkelingen geweest in die ruim 40 jaar. De professionalisering alleen al van het bibliotheekwerk is enorm. Maar trots ben ik op wat er nu staat, een stevig Fundament, de ruggengraat in ’t Lossers hoes. Een financieel gezonde, maatschappelijk, educatieve en culturele organisatie waar je in Losser niet omheen kunt. Met goed opgeleide medewerkers die midden in die samenleving staan en er met elkaar voor zorgen dat alle inwoners op alle terreinen iets van hun gading kunnen vinden.’

Samen met haar man gaat Ans nu genieten van mooie reizen in Nederland en door Europa. Wij wensen haar heel veel plezier.

Good Goan Ans!


QR code bij dit bericht: