In 1980 liep ik als 13 jarige buurthuis de Muchte binnen bij jongerenactiviteiten met jaren ’60/’70 namen als; “de Wip-in”, “de Soos”, “de koffiebar” en “disco Combi”.  In mijn jeugd hoorde de Muchte er net zo bij als het openlucht zwembad of de vereniging waar je lid van was. Daar kende je vele leeftijdsgenoten van en ontmoette ze daar.

Al vrij snel werd ik actief als vrijwilliger. Destijds deed ik een koksopleiding, maar door slechte voeten kreeg ik het advies iets anders te gaan doen. Na mijn LTS diploma te hebben gehaald ging ik terug naar de Mavo om daarna beter te kunnen kiezen wat ik wilde.

In die periode kreeg ik bij disco Combi waar ik inmiddels ook vrijwilliger was verkering met Marlinde. Dit jaar al weer 39 jaar geleden. Zij werd later ook vrijwilliger, en we zijn dus nog steeds samen en hebben 1 dochter. En we zijn echt niet het enig stel dat elkaar in de Muchte gevonden heeft.

Ik ging de sociaal cultureel werk opleiding doen, liep stage bij de Muchte en begeleidde er diverse activiteiten. Diverse kinderwerkactiviteiten,  vakantiespelweek, kookclub voor kinderen, kinderkamp, de inloopactiviteiten in het jongerenwerk en bleef als vrijwilliger nog bij Combi actief tot begin ’87. Toen ik met mijn volgende stageadres, de Spijbelbus in Enschede, terugkwam van een week varen met jongeren op de Tukker in Denemarken was het eerste wat ik hoorde dat de Muchte was afgebrand. Een half jaar voor die brand hadden we net met vrijwilligers de zaal in het oude gedeelte opgeknapt en opnieuw ingericht voor o.a. Disco Combi. Alles uit die periode weg! Platen, bankjes die we hadden gemaakt, foto’s, zelfs mijn kookboeken.

In 2007 werd ik benadert voor de functie van coördinator van het jongerenwerk in Losser. Ik werkte toen al 17 jaar met plezier als jongerenwerker in Denekamp, maar de vraag vanuit Losser viel voor mij een beetje samen met mijn toenemende rol als mantelzorger van Marlinde en mijn ouders. In Losser werken maakte dat allemaal net iets gemakkelijker. En natuurlijk werden mijn nostalgische gevoelens wel geraakt door het feit dat ik in de Muchte kwam te werken.

Inmiddels is de Muchte er niet meer, maar de mooie herinneringen en verhalen zijn er nog wel.

Hieronder vind je de top 5 van muziek die Richard in zijn periode bij Combi draaide.

Klik in bovenstaand youtubeschermpje op dit icoontje om de hele playlist open te klappen


QR code bij dit bericht: