Klarinet

Een klarinet is een houtinstrument dat wordt bespeeld door middel van een riet van bamboe. Door op dit riet te blazen en de zilveren kleppen dicht te drukken kunnen er vele tonen worden gespeeld.

De klarinet is een heel mooi instrument waarmee je al heel snel mee kunt spelen in een orkest. Daarnaast wordt het instrument ook gebruikt in jazz- en klezmermuziek (Joodse volksmuziek).

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen bij ons klarinetles volgen, maar je moet wel je voortanden gewisseld hebben. Op latere leeftijd starten is uiteraard ook geen probleem! Om te starten heb je geen notenkennis of andere muzikale opleidingen nodig. Het bereik van de klarinet is heel groot. Je leert vanzelf heel veel noten kennen!

In de les leren we het instrument en al zijn grepen stapsgewijs kennen. Je leert eerst een gedeelte van de tonen, zodat we aan de slag kunnen met de eerste liedjes. Mocht je uiteindelijk meedoen met een leerorkest van een vereniging, dan help ik je ook om de nieuwe muziek in te studeren.

Gevorderde leerlingen krijgen vaak een mix van technisch uitdagende etudes en een boek met popliedjes. Daarnaast gaan we ook aan de slag met frasering(speelwijze), houding, embouchure (spieren rondom je mond) en de ademhaling.