Pop/ Jazz piano

Wil je leuke popsongs leren spelen, of een andere muzikant begeleiden met behulp van een akkoordenschema? Of word je het liefste een jazzcat die lekker improviseert en swingende solo’s uit zijn mouw schudt? Kom dan eens kijken bij onze Pop/Jazz pianoles!

Pop/ jazz piano leren spelen kan op alle leeftijden. Het handig om al een aantal jaren ervaring te hebben op de piano. Zonder ervaring leer je eerst op een traditionele manier piano spelen en doen we af en toe een popliedje “uit het hoofd”.

Tijdens de lessen gaan we eerst bezig met de basics van het pianospelen: toetsen aanslaan, noten lezen en akkoorden leren. Er is van alles mogelijk, maar niet alles moet!  Misschien wil je de lyrische stukken van modern-klassieke componisten spelen, zoals Einaudi of Yann Tiersen.

Om te oefenen moet je zelf een piano hebben. Een digitale piano kan ook, maar geen keyboard – dat speelt veel lichter en is daarmee ongeschikt om de juiste speeltechniek voor piano te beoefenen. Neem een schriftje mee naar de les om aantekeningen en opdrachten op te schrijven.

Tip: je mag in de les best een filmpje maken met je telefoon. Zo kun je belangrijke informatie goed onthouden en bewaren!