Saxofoon

Met een saxofoon ben jij het ‘swingende’ onderdeelĀ in een orkest, een big band of in een popband. De saxofoon is een heel veelzijdig instrument, en niet voor niets heel populair. Hij wordt gebruikt in zowat alle muziekstijlen.

Vanaf 8 jaar ben je meestal groot genoeg om de saxofoon te leren bespelen. Er zijn ook veel volwassenen die later starten op de saxofoon, dat kan heel goed! Je begint als jonge leerling op de altsaxofoon, deze is het meest populair en hiermee kun je ook het beste uit de voeten. Op latere leeftijd of als puber kun je ook op tenorsaxofoon beginnen, deze is iets groter en klinkt ook erg mooi!

In de les leer je de saxofoon kennen. Het is na de eerste lessen vaak al mogelijk dat je een groot deel van de grepen kent. Hoewel hij er imposant uit ziet, is de saxofoon qua grepen een relatief eenvoudig instrument. Daarom kun je ook al snel liedjes spelen. Uiteraard kost het tijd om echt verder te komen op het instrument, zoals dat voor elk instrument geldt.

Een gevorderde leerling leert meer over de speelwijze van klassieke muziek en de verschillen met pop/jazz muziek. Het leren improviseren is uiteindelijk ook mogelijk. Daarnaast gaan we ook aan de slag met houding, embouchure (spieren rondom je mond) en ademhaling.