Trompet

De trompet is een koperen blaasinstrument met een hoge, heldere toon. De trompet komt voor in veel muziekstijlen. In de klassieke muziek, in de popmuziek, in dans- en in jazzbands. En natuurlijk in de harmonie en het fanfareorkest.

Je hebt verschillende varianten naast de standaard trompet. Ook een bugel en cornet worden veel bespeeld. Elk met een eigen klankkleur en eigen doel.  Je kunt alleen spelen maar natuurlijk ook in een popband, harmonie, orkest, bigband of fanfare!

De cursus trompet/bugel is er voor iedereen die zijn of haar eigen toon op dit koperen blaasinstrument wil ontdekken en ontwikkelen. Daarom ben je van harte welkom als je wil beginnen met trompet spelen! Ook de gevorderde speler kan bij ons terecht. Wij begeleiden jou bij het uitbreiden van je mogelijkheden,  om bijvoorbeeld een betere hoogte te leren spelen of  om te leren improviseren.

Plezier in de les vinden wij het belangrijkste. Zonder lol leer je niks! Tegenwoordig vloeien muzikale stijlen in elkaar over; van een blazer wordt verwacht dat hij of zij een klassieke toon heeft én een swingende solo kan spelen! Daarom leert deze cursus je het trompet-/bugelspelen in de breedste zin van het woord.

Tijdens een les wordt er veel samen gespeeld en komen er verschillende aspecten aanbod. We gaan o.a. bezig met het maken van een mooie toon, de werking van de ventielen en het aanleren van een goede ademhaling en lichaamshouding.