Cultuurcafé interessant voor verenigingen en organisaties

Cultuurcafé no. 2 heeft als thema Hoe dan?

Alle verenigingen zullen het herkennen: teruglopende ledenaantallen, weinig of geen nieuwe (jonge) aanwas, en de onmogelijkheid bestuursleden of vrijwilligers te vinden én te behouden.

We willen allemaal zo graag door met onze organisatie, maar wat een aantal jaren gelden nog redelijk gemakkelijk ging lijkt nu een onhaalbare opgave. Er lijkt iets te zijn veranderd, dus we zullen moeten meebewegen.

Daarom is er 18 oktober in ’t Lossers hoes een avond met twee inspirerende sprekers.
Ferenc van Damme van Studio Vers Bestuur van de provincie Overijssel en Saskia Smit van Rabo Clubsupport zullen hun licht laten schijnen op het werken aan een toekomstbestendige organisatie.

‘Hoe Dan?’

Ferenc van Damme, communicatiestrateeg, schrijver, dichter, participatie beleidsontwikkelaar bij Studio Vers Bestuur van de provincie Overijssel leidt inspiratiesessies gebaseerd op feiten, onderzoeken en cijfers, inspirerende praktijkervaringen, gezond verstand en werkbare inzichten.

Van wie is die democratie, die cultuur, die leefomgeving, die vereniging nu eigenlijk? Hoe betrekken wij onszelf bij een nieuw soort samenleving?Hoe raken we mensen om hen te laten voelen dat de publieke zaak ook van hen is, om zich in te zetten als initiatiefnemers, bestuursleden, vrijwilliger of lid.

Wat zijn de inzichten en vaardigheden die je nodig hebt om te voorkomen dat jouw organisatie/partij/bestuur/vereniging voor 2030 verdwijnt. Het moet echt heel snel, heel anders!

Maar…Hoe Dan?

Saskia Smit van Rabosupport zal spreken over de inzet om verenigingen toekomstbestendig te maken d.m.v. projecten, workshops, masterclasses en 1 op 1 begeleiding.

Belangstelling? Meldt u aan voor 17 okt a.s. via

We hopen u te ontmoeten op:

Woensdag 18 oktober as. van 19.30  –  21.00 uur

Inloop met koffie 19.00 uur

Locatie raadzaal Lossers hoes, Raadhuisplein 1 Losser