André van Huizen

Ik geef les omdat ik het prachtig vind om mijn kennis van de bastuba, trombone of bariton door te geven. Ik hou van alle soorten muziek; Vocale muziek, barok, symfonisch, blaasmuziek, kamermuziek of koper ensembles. Ik vind het prachtig dat iemand een moeilijk concert kan spelen, maar het is voor mij als docent ook mooi om te horen dat een jonge leerling na enkele maanden al een aantal liedjes kan spelen.

Vroeger heb ik natuurlijk eerst een tijdje blokfluit gespeeld en ook enkele jaren dwarsfluit. Maar de aantrekkingskracht voor een bas-instrument was er altijd al! Toen er een bastuba vrijkwam in het orkest waar ik speel, ben ik direct op dit instrument gaan spelen. Dit beviel mij meteen heel erg goed en binnen enkele weken kon ik al meespelen met het harmonieorkest.

Na de opleiding op de muziekschool ben ik naar het conservatorium gegaan waar ik de opleiding docerend musicus met de 2 hoofdvakken Tuba en Contrabas heb gevolgd. Mijn talent lag meer bij de bastuba en ben na een succesvol eerste examen verder gegaan in het westen van het land, waar ik de opleiding tot uitvoerend musicus aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gedaan. Ik heb enkele jaren bij bijna elk symfonieorkest gespeeld o.a. het Nederlands Blazers Ensemble , Asko en Schönberg ensemble en een aantal jaren bij de Luchtmacht kapel.

De liefde voor Twente bracht mij weer naar Enschede, waar ik sinds 1990 les geef . naast het lesgeven dirigeer ik nog de muziekvereniging Crescendo in Buurse en de Hilgerländer Musikanten in Meddo

Ik hoop dat je nu iets meer weet over mij en mijn lesgeven! Kom gewoon eens langs voor een proefles?