Pascal Haverkate

Als je bij mij trompetles komt volgen, is er een ding dat ik heel belangrijk vind: plezier! Want of je nou pas begint of al langer toetert: zonder lol leer je niks. Ik doel is jou aansteken met mijn enthousiasme voor trompet- en bugelspelen en mijn liefde voor muziek. Ik speel graag veel samen in de les, want muziek maken vind ik het leukst als je het samen beleeft!

Zelf speel ik trompet vanaf m’n 10e jaar. Bij de Goorse muziekvereniging Apollo beleefde ik een rijke muzikale start. Binnen deze muziekvereniging zijn meerdere muziekstijlen actief. Ik heb dan ook overal in meegespeeld en vond het prachtig!

Later ging ik in bandjes spelen en optreden op feesten in Twente en daarbuiten, waardoor ik steeds meer muzikanten leerde kennen. Toen wist ik het zeker; dit wil ik voor m’n beroep doen.

Na 2 jaar vooropleiding Trompet/Klassieke Muziek aan het Twents Conservatorium in Enschede vertrok ik naar het Hilversum’s Conservatorium om Trompet/Lichte Muziek te studeren. Sindsdien verdien ik de kost als freelance trompettist en trompetdocent. Als lid van de trompetsectie van The Glenn Miller Orchestra maak ik tournees in Europa en Rusland.

Ik ben actief in de regio en speel bij de Dual City Concert Band in Enschede, Bigband Hengelo en organiseer af en toe live sessies in muziekcafé De Cactus. Ik geloof dat ik nog niet ben uitgeleerd op de trompet en volg daarom lessen bij Willem van der Vliet, voormalig eerste trompettist van het Radio Filharmonisch Orkest.

Hopelijk tot snel bij mij in de les!