Bijzondere film op dag van alfabetisering

In de week van het lezen schrijven is het vandaag ook nog eens internationale dag van de alfabetisering. Niet geheel toevallig was er vandaag dan ook een bijeenkomst met nieuwe vrijwilligers van het Taalpunt van Fundament.
Deze vrijwilligers gaan zich inzetten om anderen te ondersteunen bij het leren van lezen en schrijven. In het Trefhuus in Overdinkel was Wethouder Anja Prins erbij en ze hield een bevlogen toespraak. De vrijwilligers werden voorzien van de nodige informatie door Dorien Müller en Marian Vervelde en verwend met heerlijk gebak.

Tijdens de bijeenkomst werd ook een korte film vertoond; deze willen we jullie niet onthouden.

Over de film:

In Letter zien we het levensverhaal van Benjamin die opgroeit bij zijn ouders op het platteland. Hij heeft nooit goed kunnen leren lezen en schrijven, en heeft het altijd met zijn charme weten te verbergen. Maar als hij op een dag Eva ontmoet is dat ineens niet zo makkelijk meer. Gebaseerd op waargebeurde verhalen van laaggeletterden die zichzelf overwonnen en een belangrijke stap durfden te zetten.

Letter werd bekroond door de Taalambassadeurs en mocht een prijs in ontvangst nemen van Rotary Club Groningen Bel Campo.

LSFilmAwards