Nieuw “Breinpunt” in Losserse Bibliotheek.

Op donderdag 2 mei a.s. opent Fundament een zgn. Breinpunt in de Losserse Bibliotheek. Het Breinpunt is een plek waar je informatie (boeken en foldermateriaal) kan vinden over het menselijk brein.

Bibliotheekcoördinator Frank Damhuis: “We hebben in een rustige hoek in de bibliotheek het Breinpunt ingericht. Een plek voor mantelzorgers, personen met een haperend brein, professionals en andere geïnteresseerden die meer willen weten over het haperende brein. Er zijn boeken te vinden over NAH, dementie, mantelzorg, autisme, ADHD, maar ook over bijvoorbeeld het puberbrein.”

Mantelzorgconsulent Jannet Huisman: ”We nodigen iedereen van harte uit een keer een kijkje te komen nemen. Mensen die meer informatie of ondersteuning nodig zijn kunnen door de medewerkers van Fundament altijd verder op weg worden geholpen!”

Om de start van het Breinpunt goed te markeren zal er een korte documentaire worden vertoond over niet aangeboren hersenletsel. “Hoofd Stuk” is een intiem portret van Lieke Anna die worstelt met de onzichtbare impact van haar moeders hersenbloeding en het effect op hun relatie en haar eigen identiteit als kunstenaar en als dochter.

Lieke Anna is aanwezig en zal in de nabespreking verder ingaan op wat het betekende voor haar? Langzaam werd het pijnlijk duidelijk dat de zelfverzekerde en zelfstandige vrouw die haar moeder was, was veranderd in een hulpbehoevende en afhankelijke vrouw. Een innerlijke zoektocht naar een nieuwe ik en een nieuwe wij. Over loslaten en elkaar opnieuw leren vinden.

Donderdag 2 mei 19.30 – 21.30 uur (zaal open vanaf 19.15 uur)
Bibliotheek Losser
Raadhuisplein 1 Losser
Aanmelden voor 30 april via of 053 -5369400