Ontdek wat het voor iemand in de praktijk betekent om laaggeletterd te zijn. Welke signalen zijn er en hoe ga je hierover het gesprek aan? Hoe creëer je een vertrouwelijke sfeer? Hoe leid je iemand naar een cursus of sluit je aan bij de (leer) behoeften? Op donderdag 8 september, in de Week van Lezen en Schrijven, wordt er een voorstelling opgevoerd door Hetsen en Visschers over het herkennen en bespreekbaar maken van laaggeletterdheid in de raadszaal van ’t Lossers hoes
De voorstelling ‘Laaggeletterd’ duurt ongeveer een uur en geeft je inzicht in de belevingswereld van vier laaggeletterden en de dilemma’s en knelpunten van professionals in contact met hen. Je wordt geïnspireerd om hen beter te bereiken en het juiste gesprek met hen te voeren. Na de voorstelling ga je interactief aan de slag. Door het nagesprek, verzorgd door de acteurs, zet de voorstelling aan tot effectieve communicatie rondom laaggeletterdheid.
Samen in gesprek over laaggeletterdheid!
Voor wie?
- Bent u een professional die meer NT1’ers wilt bereiken?
- Werkt u in bij de gemeente, in het sociaal domein, in het onderwijs, de kinderopvang, als leidinggevende in de procesindustrie, schoonmaakbranche, productieomgeving, als huisarts, specialist, apotheker, praktijkondersteuner, of anders?
- Weet u niet precies hoe het gesprek aan te gaan met een laaggeletterde?
- Vraagt u zich af of dat wel uw taak is?
- Wilt u aan de slag met uw netwerk maar u weet niet hoe?
Kom dan naar deze bijeenkomst op donderdag 8 september! De voorstelling begint om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom in ’t Lossers Hoes, Raadhuisplein 1 Losser.
De voorstelling duurt 1 uur. Het aansluitende interactieve deel neemt ongeveer 45 minuten in beslag.
Aanmelden voor deze bijeenkomst over laaggeletterdheid is verplicht en kan via