Training de kunst van het zorgen en loslaten

Veel mantelzorgers staan automatisch klaar voor hun naaste. Of dat nu voor ouder(s), partner, kind of vriend(in) is. Voor bijna alle deelnemers aan deze training geldt dat de zorg soms sluipenderwijs de overhand krijgt en zij de neiging hebben zichzelf te vergeten. Zo ontstaat langzaam het gevoel dat je jezelf kwijt raakt of dat je klem zit en moe of gespannen raakt. Overbelasting op de loer. Hoe vind je de balans tussen voor jezelf zorgen én voor de ander?

Tijdens¬† de training ‘de kunst van het zorgen en loslaten’ leer je die balans te vinden. Je wordt je meer bewust van je manier van zorgen: hoe doe je dat? Waar raak je uit balans tussen het zorgen en je eigen behoeften? Je leert stilstaan bij je eigen gedrag, maar ook bij je wensen, kwaliteiten en valkuilen.

Je herkent veel in de ervaringen en verhalen van andere mantelzorgers en het is prettig om te horen dat je niet de enige bent. Veiligheid, respect en jezelf mogen zijn, zijn erg belangrijk en worden gewaarborgd tijdens deze training.

Tijdens de eerste bijeenkomst ontvang je een cursusmap met alle onderwerpen en praktische oefeningen. Voorafgaand zal een gesprek met de cursusleider plaatsvinden.

Kijk voor meer informatie over de training ‘de kunst van het zorgen en loslaten’ op: mantelzorg loslaten