De week tegen eenzaamheid: ‘Kom erbij’!

De maand september staat in de gemeente Losser in het teken van Eenzaamheid. Samen met de gemeente en enkele andere partijen wil Fundament in deze maand meer aandacht vragen voor Eenzaamheid. Eenzaamheid is een groot probleem en vaak niet zichtbaar. Gevoelens van eenzaamheid leiden op langere termijn vaak tot veel meer klachten. Hoog tijd om hier volop aandacht voor te hebben!

Fundament  organiseert verschillende activiteiten voor jong en oud waaraan belangstellenden kunnen meedoen. Zo is er op 22 september de FunLab open dag voor kinderen tot 12 jaar en kunnen jongeren vanaf 10 jaar op 24 september laser gamen in de Steenfabriek 

 In de week van 21 september t/m 1 oktober opent Fundament ook de deuren van verschillende andere activiteiten. Je kan vrijblijvend kijken bij bijvoorbeeld de koffie inloop bij de Kiekerskaamp, de Actieve Ontmoeting in Losser, Overdinkel en de Lutte of  je eet gezellig een hapje mee bij het internationale restaurant HERA. 

Programma Week tegen Eenzaamheid:

 • 21 september – Opening Alzheimer Café
  21 september is de opening van het Alzheimer café. De opening vindt plaats in ’t Trefhuus Overdinkel. Het Alzheimer café zal vanaf dan roulerend in de verschillende dorpskernen plaatsvinden. Het begint om 19.30 uur.
  Thomas Borggrefe neemt je tijdens de opening mee in een voorstelling over dementie.
  In verband met de maatregelen van het RIVM is aanmelden vooraf verplicht. Aanmelden kan via  
 • 22 september – FunLab Open dag
  Altijd al willen weten wat je nou precies kan doen tijdens het FunLab? Kom dan kijken bij de FunLab open dag op woensdag 22 september. Tijdens de open dag kan jij meedoen aan allerlei verschillende activiteiten. De open dag start om 13.30 uur op het terrein van Stichting MAN.
 • 23 september – Masterclass en workshop eenzaamheid
  Donderdag 23 september organiseert Fundament in samenwerking met de ‘School voor Eenzijn’ een masterclass en workshop over het thema eenzaamheid.  Er zijn veel verschillende vormen van eenzaamheid? Maar wat houden de verschillende vormen in? Hoe herken je ze? En hoe pak je eenzaamheid aan? Daar wordt aandacht aan besteed tijdens deze masterclass en workshop. 
  De Masterclass en workshop zijn toegankelijk voor ieder die in zijn/haar (vrijwilligers)werk in situaties komt waarbij eenzaamheid voor kan komen.
  Start masterclass 13.30 uur 
  Start workshop 14.30 uur.
  Aanmelden is verplicht en kan via (VOL=VOL) 
 • 23 september – Feestelijke lancering Platform Losser tegen Eenzaamheid 
  De gemeente Losser heeft samen met een aantal netwerkpartners een coalitie gevormd om te strijden tegen eenzaamheid. Zo wordt er een signaalpunt ingericht waar men met zorgen en vragen over eenzaamheid terecht kan.  Voelt u zichzelf wel eens eenzaam? Of maakt u zich zorgen om een ander? Op de website van het Signaalpunt vindt u alle informatie over eenzaamheid en kunt u een melding doen.
  De opening van het signaalpunt vindt plaats op het marktplein. Om 11.15 uur is de officiële opening door de wethouder. Daarna is er nog een promotieteam aanwezig om u meer te vertellen over eenzaamheid en het signaalpunt.  
 • 24 september – Lasergamen in de Steenfabriek:
  Er wordt een potje Lasergame georganiseerd in de Steenfabriek. Een rondje Lasergame duurt 45 minuten. Aanmelden voor laser gamen gaat via website www.lekkerfitlosser.nl
 • 27 september:
  Actieve Ontmoeting in ’t Lossers Hoes (10.00 – 14.00)
  Boeren golf met lunch bij de Kiekerskaamp. De maaltijd is rond 12 uur. Belangstellenden kunnen vanaf 9.30 uur komen golfen.
  Handwerksoos in ’t Trefhuus Overdinkel (13.30 – 16.00)
 • 28 september:
  Actieve Ontmoeting in ’t Lossers Hoes (10.00 – 14.00)
  Nasimaaltijd bij de Kiekerskaamp. De maaltijd is rond 12 uur. Maar belangstellenden kunnen vanaf 9.30 uur komen helpen bij de voorbereidingen.
  Internationale vrouwengroep Hera in ’t Trefhuus Overdinkel (9.30 – 12.00)
  Kaarten in ’t Trefhuus  Overdinkel (13.30 – 16.00)
 • 29 september:
  Ouder en Kind groep in ’t Trefhuus Overdinkel (9.00 – 11.00)
  KidsPlay Overdinkel (14.00 – 16.00)
  Actieve Ontmoeting in de Lutte (10.00 – 14.00)
 • 30 september:
  Actieve Ontmoeting in ’t Trefhuus Overdinkel (10.00 – 14.00)
 • 1 oktober:
  Dansen voor ouderen in ’t Trefhuus Overdinkel (13.30 – 16.30)
  Muziekquiz met lunch bij de Kiekerskaamp. De maaltijd is rond 12 uur. Belangstellenden kunnen vanaf 9.30 uur komen.
  Kick off Join us