#DoYouCare?

Deze week waren we voor de Geboeid #DoYouCare projectdagen op basisschool de Martinus, de Saller, de Plechelmus en de Pax Christi.
Dit in het kader van onze tour langs alle basisscholen in de gemeente Losser om aandacht te schenken aan het thema jonge mantelzorg in het basisonderwijs. Tijdens de projectdagen starten we in de klas en kijken we gezamenlijk de theatervoorstelling Roos Radeloos. Daarna volgt een gesprek met de acteurs en sluiten we de dag af met een kunstzinnige workshop, waarin het thema jonge mantelzorg terugkomt.

Het was mooi om te ervaren hoe de leerlingen omgaan met het thema jonge mantelzorg. De leerlingen en leerkrachten vonden het een fijne, leuke en vooral ook leerzame dag. ‘Dit project heeft zeker een meerwaarde voor meer openheid over het thema jonge mantelzorg in de klas’,  laten de deelnemers weten.

‘Het Geboeid programma, de enthousiaste JMZ Go’ers, kunstenaars en acteurs zorgen voor een goede opening om wat makkelijker over jonge mantelzorg te praten. Het onderwerp is op een hele prettige en laagdrempelige manier aangesneden, waardoor het niet meer zo beladen is en het van twee kanten uit benoemd kan worden van zowel kind naar leraar als andersom’, verteld een van de leerkrachten.

Meer informatie over Geboeid #DoYouCare is te vinden op: www.projectgeboeid.nl. Zoek je meer informatie over onze ondersteuningsactiviteiten voor jonge mantelzorgers in de gemeente Losser? Kijk dan op: www.fundamentlosser.nl/sociaal-werk/steunpunt/jonge-mantelzorgers

#FundamentLosser #GemeenteLosser #Geboeid #DoYouCare #Kunsteducatie #JMZ Go! #FundamentMantelzorg #Kunstenmakers #Doelgroepproducties #jongemantelzorgers