Eerste MantelOntzorgweek van Fundament en SIZ Twente een groot succes!

Maandag 28 maart kwamen drie echtparen uit de Gemeente Losser en een echtpaar uit Borne aan in Lemele bij de Imminkhoeve voor de eerste MantelOntzorgweek. De vier mannen in het gezelschap hebben dementie en hun vrouwen zijn hun mantelzorgers. Zo mooi om te zien dat iedereen gelijk een klik had met elkaar, de mannen over de voetbal en het weer. De vrouwen over de zorg die ze samen delen.

Ontzorgt zijn ze zeker, elke maaltijd was weer een feestje (met dank aan de koks van de Imminkhoeve), de kamers waren volledig aangepast, zorg die nodig was werd ingevlogen en verschillende activiteiten waren voorbereid door de mantelzorgconsulenten Jannet Huisman en Lenneke Herben. We hadden natuurlijk enorm veel geluk met het weer! Onze stagiaires Giel Notkamp en Julia Scharphof en vrijwilliger Nancy Tammerijn zorgden voor veel gezelligheid en de nodige beweging.

‘Zoveel gelachen als nu heb ik al in maanden niet meer’, was één van de uitspraken van een mantelzorger. ‘De volgende keer nemen we een boekje mee om alle mooie uitspraken op te schrijven!’

Deze eerste week kon gerealiseerd worden met geld van de Stichting Bretano’s Steun des Ouderdoms en de gemeente Losser en Borne. In het najaar van 2022 hopen we een tweede week te organiseren.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met mantelzorgconsulent Jannet Huisman:
email:
tel: 06-47245024