Join us, maak vrienden bij Join us

Vind je het moeilijk om vrienden te maken? Dat is niet gek. In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich dag in dag uit alleen. Heb jij daar ook last van? En wil je dat veranderen? Meld je dan aan voor Join us. We brengen je in contact met leeftijdsgenoten en helpen je sociaal sterker te worden.

Join Us Losser vindt om de donderdag plaats van 18:30 uur tot 21:00 uur in de Kiekerskaamp, Denekamperdijk 46 in Losser. Ben je na het lezen nieuwsgierig geworden, neem dan contact op met jongerencoach Joyce (06-83359856 / ) of meld je aan via de website https://join-us.nu/nl/aanmelden

Hieronder vind je het verhaal van Tisja die na jaar te hebben deelgenomen afscheid neemt van Join us.

Alle ruimte om jezelf te ontwikkelen, nieuwe vrienden maken en jezelf leren kennen. Voor de 19-jarige Tisja Husken uit Losser was Join Us een welkome verrassing. Een jaar geleden kwam Tisja niet veel buiten en had ze nauwelijks contact met leeftijdsgenoten. Online kwam ze per toeval Join Us tegen. “Ik zag een advertentie en dacht: dit past zo bij mij.” Ze meldde zich aan en na een intake gesprek kon ze al snel in de groep starten.

Bij Join Us bloeit Tisja helemaal op en voelt ze zich op haar plek. “Je mag hier alles zijn wat je wilt. Er zijn geen grenzen. Nou ja, bijna niet.”, lacht Tisja. De gezelligheid, daar kijkt ze elke keer het meest naar uit. “Vooral de afwisseling is leuk. Heb je even geen zin om te kletsen? Dan ga je wat anders doen. Elke keer vullen we zelf de activiteiten in. Soms doen we een escaperoom of halen we een ijsje, de keer erna zitten we gewoon lekker te kletsen.”

De bijeenkomsten zorgen ervoor dat Tisja beter haar grenzen durft aan te geven. “Nee zeggen is moeilijk. Ik heb hier geleerd hoe je het op de juiste manier brengt, zonder iemand te kwetsen. Door middel van de ik-boodschap, bijvoorbeeld.” Iedereen heeft binnen de groep zijn/haar eigen doelen. De één zoekt actief naar nieuwe vrienden. De ander hoeft niet per se een groter netwerk, maar wil sociaal sterker worden. Dat laatste geldt ook voor Tisja. “Ik ben helemaal oké met hoe ik ben. Het is ook prima om alleen te zijn.”

Na ruim een jaar is het voor Tisja tijd om afscheid te nemen. Ze gaat na de zomervakantie beginnen aan een nieuwe opleiding. Join Us heeft haar veel gebracht. “Ik heb mezelf leren kennen. Het is tijd om de volgende uitdaging aan te gaan.”

De kracht van Join Us is volgens jongerencoach Joyce Hollander dat de jongeren de vrijheid krijgen en van elkaar kunnen leren. “Door het ontmoeten van andere mensen leren de jongeren zelf ok beter wat ze wel en niet willen. De één zoekt meer contact, de ander wil zichzelf beter leren kennen. Je leert van elkaar.” De jongeren organiseren en bedenken zelf wat ze gaan doen. De begeleiders zijn bij de bijeenkomsten om de jongeren te ondersteunen maar de jongeren hebben zelf de regie.
Het hele verhaal met Tisja en Joyce vind je hier »