Vijfjarig jubileum van Kidsplay goed gevierd

Op 4 april 2018 werd de eerste activiteitenmiddag van Kidsplay georganiseerd en dat betekent natuurlijk een feestje! Het vijfjarig lustrum van Kidsplay! Deze hebben we op woensdag 5 april dan ook uitgebreid in ’t ‘klein’ gevierd. Er was taart, cadeautjes, diverse woordjes en vooral heel veel gezelligheid! Voor de kinderen was er een speciale kinderhightea en een eierzoekchallenge. Het was een super middag! Die top werd afgesloten met een bezoekje van wethouder Marjan Oostenbroek, van de gemeente Losser, die met een enorme bos bloemen het feestje mee kwam vieren. We zijn echter ook nog niet helemaal klaar, want tijdens koningsdag pakken we nog een keertje groots uit met Kidsplay Koningsdag XXL. Dus wees welkom allen!

Een groepje enthousiastelingen pakte vijf jaar geleden de handschoen op om wekelijks op de woensdagmiddag van 14:00-16:00 uur een kindermiddag vanuit ’t Trefhuus in Overdinkel te organiseren voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Mede-initiatiefneemster Claudia Desmet: ‘We wilden destijds en nu nog steeds kinderen in Overdinkel een leuke middag bieden, waarbij ze kunnen leren om creatief bezig te zijn en welke technieken je daarvoor allemaal kunt gebruiken’. Inmiddels is er een vaste club met zo’n 8-10 vrijwilligers ontstaan die de creatieve middagen begeleiden en worden iedere week weer leuke en uitdagende knutselwerken, sportieve spelletjes en leuke activiteiten bedacht.

Kidsplay is ondertussen een bekend begrip geworden in het Overdinkelse. Diverse kinderen bezoeken de creatieve middagen, maar ook de vele spin-off activiteiten worden druk bezocht. Qua grote evenementen wordt afgetrapt in april met Koningsdag, dan volgt de buitenspeeldag, in oktober is het tijd voor de Halloweenoptocht en natuurlijk als klapper in de kerstvakantie het tweedaagse Mega Springkussenfestijn. En dat allemaal door een grote groep van 25 vrijwilligers uit het dorp, die samen de schouders eronder zetten. Hoe mooi is dat!

Meer informatie over Kidsplay is te vinden op de facebookpagina van Kidsplay of neem contact op met Wesley Elfers via of 06-83259296. Een keertje meedoen? Loop gerust eens binnen op de woensdagmiddag.  Kidsplay wordt ondersteund door Fundament en werkt in nauwe samenwerking met ’t Trefhuus.