Week van de jonge mantelzorger: Deel je zorg

Jonge mantelzorgers krijgen in de Week van de Jonge Mantelzorger van 1 tot en met 7 juni 2021 een extra steuntje in de rug. In Nederland zorgt ongeveer een kwart van de jongeren voor iemand in zijn of haar directe omgeving. Vaak is dat een ouder, broertje of zusje in het gezin.

De mantelzorg varieert van huishoudelijke hulp tot ondersteuning bij de medische verzorging. Het is mooi dat jonge mensen dit doen, maar het kan best intensief zijn. Zeker als ze dit combineren met school of een studie. De campagne ‘Deel je zorg’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport roept jonge mantelzorgers op hun zorg te delen. Minister Hugo de Jonge geeft vandaag het startsein en gaat in gesprek met jonge mantelzorgambassadeurs van de gemeente Den Haag.

Ook diverse Twentse organisaties voor jonge mantelzorgers slaan deze week de handen in een met als doel: meer aandacht voor de jonge mantelzorger in Twente.
Kijk voor meer informatie over de Twentse week van de jonge mantelzorger en de ondersteuningsmogelijkheden voor jonge mantelzorgers in jouw gemeente op www.mantelzorgweek.nl.