Wethouder Van Essen opent expositie gelukskistjes

Afgelopen vrijdag opende wethouder Jaimi van Essen de gelukskistjes-expositie van groep 7/8 van basisschool De Imenhof.  De gelukskistjes waren een wens van voormalig wethouder Anja Prins.  Tijdens de opening vorig jaar van ’t Lossers Wenshoes in het ’t Lossers Hoes, hing Anja Prins de eerste wens in het huis: “Ik wens dat ieder kind een schatkistje krijgt (of maakt) met gelukjes. Schrijf of teken dingen waar je blij van wordt. Zo ontstaat een schatkist met gelukjes.”

Samenwerking
In samenwerking met basisschool De Imenhof, Tetem, Fundament en WISH3 is een pilot gestart voor leerlingen van groep 7/8. Tijdens een geluksles wordt met  kinderen gesproken over wat hen en anderen gelukkig maakt. Tetem zorgt voor een workshop waarin de leerlingen hun eigen gelukskistje ontwerpen. Deze wordt met de lasercutter uitgesneden en gegraveerd, waarna het kistje gevuld kan worden met ‘gelukjes’.

Herinneringen en dromen bewaren
“Een prachtige wens van mijn voorganger, Anja Prins” zeg wethouder Van Essen. De kinderen kunnen al hun herinneringen aan mooie momenten of hun dromen hierin bewaren. En als ze daar behoefte aan hebben, kunnen ze kracht of positiviteit halen uit het gelukskistje. Wat mij betreft kunnen alle kinderen in Losser straks hun eigen gelukskistje creëren.”