ANWB AutoMaatje

Ben je zelf minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen? Moet je daardoor veel thuisblijven? Met ANWB AutoMaatje kan je weer op pad!

ANWB AutoMaatje is een vervoerdienst waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken hun eigen auto en je betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 cent per gereden kilometer.

Je kan om verschillende redenen gebruik maken van ANWB AutoMaatje: voor een bezoek aan het ziekenhuis, de dokter of een fysiotherapeut. Maar ook voor leuke uitjes, zoals een bezoekje aan familie of vrienden, kan je ANWB AutoMaatje inzetten.

Hoe werkt het?
Heb je vervoer nodig? Bel dan 2 dagen van te voren naar ANWB AutoMaatje Losser; telefoonnummer 053-5369402
De planner neemt de aanvraag in behandeling en zoekt een vrijwillige chauffeur die beschikbaar is.
De planner belt je terug en geeft aan of er een geschikte chauffeur gevonden is.

De planner geeft de naam van de chauffeur en een geschatte indicatie van de verschuldigde onkostenvergoeding door.
Op het afgesproken tijdstip meldt de chauffeur zich en jullie gaan samen op stap. Bij korte ritten zal de chauffeur blijven wachten.

Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit? gaat de chauffeur naar huis en maakt een afspraak wanneer hij jou weer komt ophalen.
Na de rit(ten) betaal je de onkostenvergoeding en eventuele parkeerkosten rechtstreeks aan de vrijwillige chauffeur.

Waar moet ik als chauffeur aan voldoen?

  • Je bent woonachtig in de gemeente Losser
  • Je kan een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen. De aanvraag en kosten voor een VOG aanvraag worden door Fundament gedaan.
  • Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs B.
  • Je auto is je eigendom en is APK gekeurd.
  • Je hebt een WA-verzekering met inzittendenverzekering.
  • Tijdens het vervoer is roken verboden.
  • Het besturen van een auto na gebruik van alcohol, medicijnen of drugs is verboden

Hoe is de chauffeur verzekerd? 
Tijdens de werkzaamheden voor ANWB AutoMaatje zijn de vrijwillige chauffeurs verzekerd via een collectieve vrijwilligersverzekering van de gemeente Losser.

Wat is de onkostenvergoeding?
Deelnemers betalen aan de chauffeur een onkostenbijdrage van € 0.35 per kilometer, gerekend vanaf het huisadres van de chauffeur, plus eventuele parkeerkosten.

Hoe weet de chauffeur wanneer hij een rit moet rijden? 
De vervoersvragen worden door de deelnemers 2 dagen van te voren ingediend bij ANWB AutoMaatje Losser. De planners zoeken zo snel mogelijk een passende chauffeur voor de deelnemer. Bij een geslaagde match krijgt de chauffeur een bevestiging over zijn inzet.

Wanneer moet ik beschikbaar zijn?
De chauffeur bepaalt zelf op welke dagen en tijden hij beschikbaar is. De planner belt ruim van te voren en vraagt of hij een rit wil rijden. Komt het niet uit dan zoekt de planner een andere chauffeur.

Aanmelden als chauffeur ANWB Automaatje

Als u zich wilt inzetten als vrijwillige chauffeur van ANWB AutoMaatje losser moet u geregistreerd worden. Hiervoor kunt tijdens onze openingstijden bellen met telefoonnummer 053-5369402, of…

Inschrijven als deelnemer ANWB Automaatje

Als u gebruik wilt maken van ANWB AutoMaatje losser moet u geregistreerd worden. Hiervoor kunt tijdens onze openingstijden bellen met telefoonnummer 053-5369402, of onderstaand formulier in…