Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met een ziek- of beperkt gezinslid. Dit kan een broer met autisme zijn, een zus met ADD, een vader met een lichamelijke beperking of een moeder met psychische problemen. Niet alle jonge mantelzorgers hebben het zwaar of moeilijk, maar opgroeien met zorg heeft effect op (jonge) kinderen.

Jonge mantelzorgers geven zelf aan dat zij behoefte hebben aan informatie, ontspanning, erkenning en uitwisseling met lotgenoten. Dit zijn dan ook de belangrijkste pijlers in ons ondersteuningsaanbod.

Activiteiten

Wij organiseren regelmatig activiteiten speciaal voor jonge mantelzorgers. Naast dat je lekker bezig bent en het fijn is om iets voor jezelf te doen kom je in contact met lotgenoten. Het kan soms heel fijn zijn om te weten en ervaren dat je niet de enigste bent.

Aankomende activiteiten

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn om even met iemand te praten, die je verder kan helpen in de dingen die moeilijk gaan. Onze consulent Jonge mantelzorgers kan in een aantal gesprekken met de jonge mantelzorger (en eventueel ouders) ondersteuning bieden om hen weer op weg te helpen.

Soms is een aantal gesprekken voldoende. Als er meer of andere hulp nodig is helpen wij je daarbij. Wij werken samen met verschillende partijen die therapie bieden of een andere vorm van hulpverlening.

Download hier de flyer over ons ondersteuningsaanbod voor jonge mantelzorgers: Flyer A5 Jonge Mantelzorgers.

Neem contact op

Ben jij een jonge mantelzorger en heb je vragen? Of wil je meer weten over het ondersteuningsaanbod? Neem dan contact op met Karin Pikula-Meijer, consulent jonge mantelzorgers, door een mail te sturen naar of te bellen/appen naar 06-83843617.

Laatste artikelen

Ondersteuning Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met een ziek- of beperkt gezinslid. Dit…