In het kader van het thema HOOR ERBIJ! waren we op zoek naar verbindende verhalen;
Verhalen die de verbinding tot stand brengen en verhalen die bestaande verbindingen tonen.
In deze verhalen van inwoners van de gemeente Losser, jong, minder jong, afkomstig uit Losser of juist niet, lang of kortdurende verblijvend willen we te weten komen..
Waar hoor jij bij.
Gedurende de WAK, de Week van de AmateurKunst, plaatsen we elke dag nieuwe verhalen; het zijn stuk voor stuk prachtige portretten geworden.
Lees hieronder het verhaal van Arnold.
Arnold, een vriendelijke man van 75 jaar, hij is groot gebracht op een rustige boerderij in het mooie Losser. Hij genoot van de rust en de natuur die het dorpje te bieden heeft. Maar 23 jaar geleden besloten om naar Enschede te verhuizen.
In Enschede bouwde Arnold een nieuw leven op, maar er was altijd iets wat hij miste: het gemoedelijke en gezellige van Losser. Vorig jaar overleed zijn vrouw en besefte hij dat het tijd was om terug te keren naar zijn dorp.
Arnold vond een prachtig huis aan een fijne straat in Losser, waar hij zich al snel weer op zijn gemak voelde. Elke keer als Arnold boodschappen gaat doen, word het een sociale aangelegenheid. Hij kent veel mensen in het dorp en kan altijd rekenen op een praatje.
Naast zijn dagelijkse bezigheden is Arnold vrijwilliger bij de steenfabriek. Waar hij met veel plezier de bezoekers ontvangt. Hij gaat met fietsclub voor senioren fietsen, samen genieten van een ontspannen fietstocht door het prachtige landschap rondom het dorp. Het geeft hem de mogelijkheid om actief te blijven en tegelijkertijd te genieten van de schoonheid van zijn omgeving.
Terug in Losser voelde Arnold zich compleet. Hij genoot van de nabijheid van zijn familie en de warmte die hij voelde binnen de gemeenschap. Hij werd omringd door herinneringen aan zijn jeugd en kon zijn verhalen delen met mensen die zijn geschiedenis begrepen. Het leven in Losser gaf hem een gevoel van rust, geborgenheid en vervulling.
Arnold had de wens om weer terug te keren naar Losser altijd in zijn hart gehouden. Nu hij weer thuis was, kan hij zeggen dat hij weer op zijn plek is. Losser was niet alleen een plek, het was een deel van zijn identiteit geworden. Hij heeft gevonden waar hij thuishoort, dicht bij zijn familie en omringd gezelligheid van familie en vrienden.